1960 yıllardan beri genel tıp alanlarında kullanılan lazser teknolojisi günümüzde hızla gelişen teknoloji ve bilimsel araştırmalar sonucunda diş hekimliğinde çok daha aktif olarak kullanılır hale getirilmiştir. Yakın zamana kadar diş hekimliğinde sadece yumuşak doku ve diş beyazlatma işlemlerinde kullanılan lazer enerjisi, atomize su spreylerinin, lazer enerjisi ile birleşmesi sonucunda elde edilen hidrokinetik enerji prensibi ile çalışan yeni diş lazeri ile hem sert doku (diş minesi-insan vücudundaki en sert yapı), hem de yumuşak doku (damak) işlemleri kolaylıkla yapılabilmektedir.
Lazer Diş Hekimliği Uygulama Alanları
- Diş çürüklerinin temizlenmesi,
- Diş dolguları,
- Kanal tedavileri,
- Dişetinde ve çene kemiğinde her türlü cerrahi işlemler,
- Estetik diş tedavileri,
- Dişetinin şekillendirilmesi,
- Koyu renkli diş etlerinin renginin açılması,
- Hassas dişlerin hassasiyetinin giderilmesi,
- Aft ve uçuk tedavileri
- İmplant uygulamaları
Lazerle tedaviler, ABD'de FDA tarafından onaylanarak dişhekimliğinin kullanımına sunulmuştur. Lazer dişhekimliği, genelde tedavi süresini kısaltarak, daha az zahmet ile daha başarılı sonuçlar alınmasını sağlayarak diş tedavi korkusu olan her yaş grubu hastanın tedavisinde büyük kolaylıklar sağlamaktadır.
Lazer kullanılan bölgelerde daha yüksek oranda dezenfeksiyon ve sterilizasyon sağlandığı için tekrar enfeksiyon oluşması ve çürük başlaması riskleri azalmaktadır. İmplant tedavisi aşamasında lazer ile cerrahi işlem aşamaları basitleşmekte ve tedavi genelinde zamandan kazanılmaktadır. Lazer ile yapılan cerrahi uygulamalarda her cerrahi uygulama sonrasında ortaya çıkabilecek komplikasyon, şişme ve rahatsızlık olasılıkları azalmakta ve daha hızlı bir iyileşme imkanı oluşmaktadır. Estetik diş hekimliği uygulamalarında porselen lamineler, kuronlar yapıştırılmadan önce diş yüzeyine lazerle aşındırma yapılabilmekte ve bu işlem kronların düşme riskini azaltmaktadır.
Detaylı Bilgi Formu